De Sportpsycholoog houdt zich bezig met het functioneren van mensen in sportsituaties, het verhogen van het welzijn in de sport en daarbuiten en het bevorderen van de prestaties. Een sportpsycholoog is een specialist in het stellen van de juiste diagnose, wat er aan de hand is met de sporter en hoe de sporter op de verschillende aspecten het beste tot groei en bloei kan komen.

De sportpsycholoog heeft hiervoor eventueel testen tot zijn beschikking en heeft een na zijn psychologie opleiding een Postmaster opleiding tot sportpsycholoog genoten. Deze opleiding tot sportpsycholoog biedt de sportpsycholoog de juiste training om sporters op de diverse vraagstukken te kunnen begeleiden.

Sportpsycholoog VSPN Pascal de Wijngaert heeft ervaring met diverse groepen sporters, waarbij vooral topsporters en prestatiesporters de weg naar zijn praktijk weten te vinden. deze groepen sporters willen vaak meer over zichzelf te weten komen, weten wat ze kunnen doen om beter te functioneren en ook om beter te gaan presteren. Als sportpsycholoog bied ik de sporter handvatten aan om beter om te gaan met spanning, positiever en reeeler te denken en beter te bewegen en te handelen. Op de website zijn diverse trainingsmodules te vinden die uitkomst bieden bij klachten, verminderd functioneren en onderpresteren. Vaak heeft een sportpsycholoog niet meer dan 5 sessies nodig om de sporter een stabiele basis te geven om structureel beter te functioneren en te presteren.