EMDR

EMDR behandeling bij verwerking trauma’s zeer effectief

Steeds vaker wordt een psycholoog ingeschakeld als mensen een trauma (PTSS) hebben opgelopen. De EMDR behandeling zet de psycholoog in om snel en effectief emoties te verwerken die met die gebeurtenis samenhangen en positieve gedachten over jezelf te herformuleren. Het verwerken van de emoties en de nieuwe gedachten vormen samen een goed fundament om sterker en stabieler verder te kunnen in het leven.  EMDR is een zeer effectieve behandeling die in meer dan 90% van de behandelingen binnen 3 sessies (van 90 minuten) sterke verlichting van de klachten tot gevolg heeft.

EMDR bij topsporters

In mijn praktijk zet ik EMDR ook succesvol in in de sportpsychologie bij (top)sporters, om snel en effectief traumatische ervaringen te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wielrenners die zijn gevallen, voetballers met faalangst in bepaalde wedstrijdsituaties of pokeraars die met een bepaalde hand een fout hebben gemaakt met grote consequenties.

Aanpak trauma

Wanneer mensen een trauma hebben opgelopen is het van belang verwerking op gang te brengen. Het kan goed mogelijk zijn dat mensen zelf emoties verwerken en het weer goed op kunnen pakken. Voor hulp hierbij vul je het contactformulier in en kan ik je informatie geven over de behandeling. In een kennismakingsgesprek kunnen we dan het behandelplan opstellen.