De Psycholoog helpt u met het aanpakken van uw levensvraagstukken

Een psycholoog kan op diverse terreinen een belangrijke gesprekspartner of coach voor je zijn. Door de juiste vragen te stellen, samen te vatten en structuur te bieden heeft een psycholoog direct meerwaarde om zelf inzicht te krijgen, grip te krijgen op je leven en weer meer in je kracht te kunnen staan.

Zelfstandig en onafhankelijke psycholoog

Als zelfstandig psycholoog met meer dan 15 jaar ervaring, ben ik thuis in diverse terreinen van de psychologie, zoals coaching bij levensvraagstukken, in werk en in sport. Steeds vaker wordt een psycholoog ook ingeschakeld als mensen een trauma (PTSS) hebben opgelopen. De EMDR behandeling zet de psycholoog in om snel en effectief emoties te verwerken die met die gebeurtenis samenhangen en positieve gedachten over jezelf te herformuleren. Voor alle voorkomende levensvraagstukken kun je mij als psycholoog inzetten.

Kennismaken met psychologie

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een zeer effectieve vorm van therapie waarbij volgens een vast protocol gewerkt wordt. In enkele sessies wordt de client gestimuleerd om bewustzijn van emoties te verhogen, gedachten die het voelen beinvloeden te verhelderen en gedrag te doorzien. Cognitieve gedragstherapie is er vervolgens op gericht om mensen een nieuw kader te bieden van gedachten die hen in staat stellen om zich beter te gaan voelen en beter te functioneren (effectief gedrag). in de Cognitieve gedragstherapie besteed je dan ook veel aandacht aan het uitdagen en ombuigen van niet-functionele gedachten en deze worden dan vervangen door meer functionele gedachten, Gedachten die helpen je beter te voelen en effectiever te functioneren waarbij deze gedachten uiteraard wel waar dienen te zijn en behulpzaam dienen te zijn ten aanzien van het verhogen van harmonie met jezelf en je omgeving en het kunnen realiseren van de vastgestelde doelen.

EMDR bij traumabehandeling

EMDR is een betrekkelijk nieuwe behandelmethode die in korte tijd snel populair is geworden. En dat is niet zonder reden. EMDR biedt bij meer dan 90% van de clienten binnen 3 sessies van 90 minuten volledig herstel. EMDR is een techniek waarbij door middel van oogbewegingen (sommige therapeuten passen auditieve signalen toe) verwerking van gevoelens op gang wordt gebracht, waarna positieve overtuigingen worden bekrachtigd. Het voordeel van EMDR is verder dat het een behandelprotocol op zich is, waarbij het niet noodzakelijk is een uitgebreide intake te doen, vragenlijsten af te nemen en behandelplannen op te stellen. Als EMDR therapeut kan ik mensen vlot van hun klachten afhelpen. Ook sporters biedt dit veel uitkomst mede door de resultaten die op korte termijn bereikt worden. Bij sporters kun je bijvoorbeeld denken aan het opgelopen hebben van een ernstige blessure en de spanningen die dat nog tot gevolg heeft bij hervatting, wielrenners die met hoge snelheid zijn gevallen, boksers die knockout zijn gegaan of voetballers die een of meerdere keren achter elkaar een penalty hebben gemist. In al deze gevallen, maar ook bij ernstiger traumatische ervaringen kan EMDR uitkomst bieden. EMDR behandeling is aan te bevelen in situaties waarin iemand een ernstige traumatische ervaring heeft meegemaakt. De EMDR behandeling biedt dan in veel gevallen snel herstel. Traumatische ervaringen leiden soms tot voortdurende overactiviteit van het emotionele brein waardoor er continue een overmaat aan stresshormonen het lichaam in gepompt wordt. De EMDR behandeling biedt dan een succesvolle aanpak van deze overactiviteit en helpt tot rust te komen en meer positief te denken. Bij PTSS wordt EMDR succesvol ingezet.

Zonder verwijzing naar de psycholoog?

Wil je een keer kennismaken en hierover in gesprek, neem dan contact op. Vul hiervoor het contactformulier in. Je bent van harte welkom om dit hier te bespreken en eventueel lees je hier de reacties van mijn clienten door. Gesprekken vinden plaats in Enschede. Bij mij kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of bedrijfsarts en met volledig behoud van privacy. Er is dan ook geen restitutie via de zorgverzekeraar mogelijk,  Je krijgt na de intake een verslag en plan van aanpak, zodat de kosten vooraf helder inzichtelijk zijn. Ik ben aangesloten bij het NIP (vereniging voor Psychologen) de VSPN (voor sportpsychologen).

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer goed te bereiken vanuit Hengelo, Almelo en Oldenzaal, De praktijk is op het Kennispark Twente. Mijn clienten komen dan ook vaak uit Twente. Sporters reizen voor mental coaching en sportpsychologie vaak verder en daarvan zien we dat ze uit heel Overijssel en Gelderland de weg naar de praktijk weten te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *