Nieuwsbrief juli 2019

Streven naar zelfontplooiing

Op 18 juli, Mandela Day, verstuurde ik mijn digitale nieuwsbrief. Een bijzondere dag voor mij, waarbij ik terugdenk aan mijn studententijd in 1999. Van mijn universiteit ontving Mandela het eredoctoraat uit handen van wijlen Professor Wagenaar, rector magnificus. Leiden stond op z’n kop; rijen dik rondom de kerk waar wij veelal onze tentamens hadden. Later zagen we hem nog eenmaal op het voetbalvoetbal tijdens de WK finale 2010 in Zuid-Afrika – het duel tussen Spanje en Nederland. 

Mandela is het voorbeeld van een man die altijd is blijven geloven in zijn eigen rechtvaardigheid en streven naar zelfontplooiing. Toen ik later het dagboek ‘Een lofzang op het leven’ van mijn grootvader uitwerkte, die 3 ½ jaar in krijgsgevangenschap leefde, werd Mandela, en zijn citaat die een ereplek op mijn kantoor heeft, nog belangrijker. Mijn grootvader heeft tenslotte letterlijk de hele Birmaspoorlijn meermaals afgelopen en herstellingen aan dat spoor verricht, op weg naar zijn ‘walk to freedom’. 

Lees hier de nieuwsbrief
‘Streven naar zelfontplooiing’

Aanmelden nieuwsbrief
Wil jij de maandelijkse nieuwsbrief niet missen en als eerste in je mailbox ontvangen? Klik hier om je in te schrijven >>>

Quote-Nelson-Mandela